Sveriges klokaste man

Vasaelev?
Naturligtvis!

Nästan varje kväll samlas förhoppningsfulla tävlingsdeltagare för att svara på frågor om allt stort som smått och medan frågorna haglar faller  deltagarna snabbt ifrån och varje kväll koras den som klarat sig bäst i den populära frågetävlingen, Vem vet mest? Fortfarande är det bara en person som har svaret på alla frågorna, programledaren Rickard Olsson.

Rickard Olsson, föddes i Gävle 1967. Bodde först på Brynäs men flyttade sedan till Sätra. Till Vasa kom han 1983 och tog studenten från samhällsvetarlinjen 1986. Han trivdes mycket bra på Vasaskolan där han kunde odla sina drömmar om att bli musiker i Verdandi. Inom musiken lyckades en av hans föreningskamrater bättre än Rickard, det är Fredrik Swahn som är en av våra stora entertainers.

Efter gymnasiet fortsatte han sitt musicerande och drömde om att bli rockstjärna, men pengarna tjänade han ströjobb som hemsamarit, lärarvikarie, tidningsbud, kaffepaketerare, sjukgymnastbiträde och diskare.

1990 bestämde han sig för att studera vidare och det blev kulturvetarlinjen i Örebro där litteraturvetenskap och kommunikationsvetenskp var hans huvudämnen. Det var också i Örebro som tankar på att arbeta med radio föddes. Efter Örebro blev det ett år på en folkhögskola i Sigtuna där han handfast fick lära sig att göra radio.
Efter utbildningen kom han tillbaka till Gävle och arbetade på Radio Gävleborg i tre år. Han hade flera småjobb på lokal-TV under dessa år men den stora utmaningen kom 1996 när han övertog programmet Morgonpasset i P3. Han stannade där i ett par år till han värvades till ungdomsprogrammet Bullen.
När Bullen lades ned 2000 fortsatte han till TV där han först blev programledare i Söndagsöppet. Han stannade kvar i tre år men gick till Nyhetsmorgon i TV4. Han har dessutom hela tiden gjort radio i olika former.
2007 tog han över Bingolotto efter Gunde Svahn.  Frikostig var han, för ingen Vasaelev har väl någonsin gett bort så mycket pengar som den gode Rickard.

Sedan hösten 2008 har han hållit i Vem vet mest och han har dessutom otaliga andra uppdrag.

Okategoriserade

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *